Miért gondoljuk úgy, hogy megéri lakásszámlát kötni?

  • mert életünk végéig elkísérhet, hiszen széleskörű felhasználása segítséget nyújthat a lakáscéljaink megvalósításában ( akár saját akár gyermekeink lakáscélját szeretnénk megvalósítani)
  • mert lakáscélja mindenkinek van,
  • mert rendszeres összegű megtakarítással lakáscéljait megtudja valósítani,
  • mert vissza nem térítendő állami támogatáshoz jut,
  • mert biztonságos,
  • mert kamatadó és EHO mentes

Jelenleg az egyik legkedvezőbb megtakarítási forma. 30% állami támogatást kaphatunk, mely mellé a pénztárak betéti kamatot is fizetnek. Így a hozama 13% és 8% között mozoghat.

 

Mi a lakásszámla?

A lakásszámla államilag támogatott megtakarítás, ami havi rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási idő végén kedvező kölcsönlehetőséget is biztosít. Lakásszámlát bárki köthet saját, vagy közeli hozzátartozója részére, ők lehetnek a szerződés kedvezményezettjei. Kedvezményezettek lehetnek gyermek, házastárs, szülő, nagyszülő, unoka, testvér.

 

Szerződéses összeg =
 

Havi megtakarítás
(5 000 Ft- 20 000Ft )

Állami támogatás
30%

Betéti kamat
1%

Lakáskölcsön
(hitelkamat 3,9%)

 

 

Mert lakáscélja mindenkinek van!

Életünk legnagyobb kihívása, hogy lakásunk legyen, és olyan legyen, ahogy azt megálmodtuk. Lakáscéljaink végig kísérik életünket, akár első lakásunk megvásárlására gondolunk, vagy mikor már családot alapítunk és nagyobb lakásban gondolkodunk, vagy ha lakásunk felújítását tervezzük. Széleskörű a felhasználása.

 

Mire használhatjuk fel?

Teljesség igénye nélkül pár dolog, amire használható:

 

Vásárlás, építés, csere

Lakásvásárláson gondolkodik?
Lakótelket venne, melyre építkezne ?
Esetleg lecserélné meglévő lakását, házát?

 

Bővítés, felújítás, korszerűsítés

Egy lakáson, házon mindig van mit alakítani. Állami támogatás kihasználásával tudja meglévő otthonát felújítani, bővíteni, korszerűsíteni,

  • konyha, fürdőszoba felújítása,
  • nyílászárók és tető cseréje,
  • energiatakarékos berendezések beépítése.

Akár családi házunk energetikai korszerűsítésére is felhasználhatjuk megtakarításunkat!

 

Közművek, kommunális létesítmények

Lehetősége nyílik többek között szilárd burkolatú út, járda, áram-, gáz-, vízvezeték, szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezető csatorna, árok, informatikai hálózati kapcsolat kialakítására és felújítására saját vagy önkormányzati, közműfejlesztési társulati beruházás keretében.

 

Lakáscélú hitel  kiváltása

Korábban felvett lakáscélú hitelének, pénzügyi lízingjének, illetve a gyűjtőszámla hitel vagy a végtörlesztés keretében nyújtott hitelének teljes vagy részleges kiváltására. Nem lakáshitelhez kötött Lakásszámla szerződés felhasználásával segítheti közeli hozzátartozója lakáshitelének, pénzügyi lízingjének visszafizetését is!

 

Kertépítés

Lakáskasszával akár kertjét is csinosíthatja, öntöző rendszert, halastavat is varázsolhat kertjébe.

 

Idősek otthonában ingatlan vásárlása

Az állam által nyújtott vissza nem térítendő állami támogatással nyugdíjas éveit is biztonságba tudhatja, hiszen mindannyiunk vágy hogy nyugdíjas éveinket gondtalanul, kényelemben, és gondoskodás mellett éljük. Ebben segíthet Önnek a lakáskassza számla.

 

Állami támogatás

Az állam a befizetett összegek után 30%-os, magánszemélyeknek maximum évi 72 000 Ft állami támogatást nyújt, amely adó- és járulékmentes. Az állami támogatás feltétele a minimum 48 hónap megtakarítási idő és a megtakarítás lakáscélú felhasználása Magyarország területén. Az állami támogatás maximum 10 évig jár.

 

Magas hozam, kamatadó-mentesség

Jelenleg a megtakarítási piacon egyedülálló konstrukció, ugyanis az induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyezni. Havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a betéti kamat révén pedig magas hozam realizálható. A megtakarítás után járó kamat kamatadó mentes.

A megkötött Lakásszámla szerződéseknél az állami támogatás és a betéti kamatok mértéke a megtakarítási idő alatt nem változik.

 

Kedvező hitellehetőség

Ha megtakarítás nem elegendő ahhoz, hogy lakással kapcsolatos céljait megvalósíthassa, akkor kedvező, fix kamatozású, forint alapú lakáskölcsönt igényelhet, melynek mértéke már a szerződéskötéskor előre rögzített. Ha a megtakarítási időszak lejárta előtt van szüksége a lakáskölcsönre, akkor akár azonnali hitelt,vagy áthidaló kölcsönt is igénybe vehet.

 

Rugalmas

Ön dönti el, hogy havonta mekkora összeget és milyen időtartam alatt szeretne megtakarítani.

A havi befizetendő összeg rugalmasan változtatható, szabadon emelhető (vagy csökkenthető) és a megtakarítási idő is meghosszabbítható – maximum 120 hónapig –, így a megtakarítás összege tovább gyarapodhat.

 

Jól tervezhető

Az előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és kölcsönkamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható.

 

Amennyiben Ön még nem rendelkezik lakásszámlával vagy lakásszámlájához szeretne hitelt felvenni kérjen tőlünk személyes tájékoztatást! Kattintson az alábbi linkre és mi megkeressük Önt!