Mikor vegyél fel személyi kölcsönt? Mire jó a személyi kölcsön?

A fedezetlen kölcsönök legnagyobb előnye, hogy a cél megkötése nélkül, bármire igényelheted. Legyen az egy váratlan esemény, utazás, esküvő, csőtörés. Szinte lehetetlenség felsorolni azokat a célokat, amire a személyi kölcsönt igénybe lehet venni. Általában a bank a pénzt egy összegben bocsájtja a rendelkezésedre. Felhasználását sem kell számlákkal igazolnod ami szintén előnyt jelenhet. Jelenleg az alacsony jegybanki alapkamat miatt igen kedvező a kamatozása, amit akár fixálni is lehet. ( 6,9% kamattal is tudunk ajánlani személyi kölcsönt!)

A banknak természetesen vannak bizonyos elvárásai. Ilyen feltétel az életkor, minimális jövedelem és a munkaviszony megléte.

Minimális életkor figyelembevételénél a bankok elvárása változó. 18 éves kortól akár 25 éves korig lehet az a minimális betöltendő életkor meghatározása.

Fontos megjegyezni, hogy a jövedelem, életkor és egyéb szempontok figyelembe vétele mellett a bank bármilyen életkorú ügyfél esetében előírhatja az adóstárs vagy kezes bevonását.

Természetesen nem csak a minimális életkorodat veszik figyelembe a bankok, hanem a lejárati életkor is kritikus pont. Ugyanis az életkorod a lejáratkor nem lehet magasabb mint 65,66,70 vagy 72 év.

A másik fontos kritérium a folyamatos munkaviszony. Nagy általánosságban elmondható, hogy a bankok minimum 3 hónapot várnak el jelenlegi munkahelyeden. Természetesen itt is eltérő a bankok álláspontja, van ahol 6 vagy nagyon ritkán 1 éves folyamatos munkaviszonnyal kel rendelkezned. A követelmény pénzintézetenként eltérő lehet.

A harmadik kritérium a jövedelem. A munkabérből, vagy nyugdíjból származó jövedelem alsó határa a mindenkori minimálbér. Ekkora jövedelem esetén azonban nem juthatsz nagy összeghez, mivel a fedezet nélküli hiteleknél a hitel maximális összegét a jövedelemhez viszonyítva állapítják meg.

Fontos, hogy a legtöbb bank nem várja el, hogy hozzá érkezzen a jövedelmed, így nem feltétele a hitelnek a bankváltás.

 

A kölcsönigénylés minimális általános feltételei:

  • Betöltött 18. életév.
  • Ha az életkor a kölcsön igénylésekor 21 év alatt van, vagy a kölcsön lejáratakor meghaladja a 70. évet, olyan adóstárs bevonása szükséges, akinek életkora az igényléskor 21 év felett, a kölcsön lejáratakor 70 év alatt van, és megfelel a további hiteligénylési feltételeknek is.
  • Magyarországi állandó lakcím vagy tartózkodási engedély.
  • Minimum 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen és már lejárt próbaidő. Egyéni vállalkozók, társas vállalkozások – Kft., Bt., Kkt. – tulajdonosai esetén minimum 12 hónapos folyamatos gazdasági tevékenység.
  • Egyedüli igénylőként minimum 100.000 Ft, adóstárssal minimum 80.000 Ft/fő igazolt havi nettó jövedelem.
  • Alkalmazottak esetén a jövedelemnek bármely magyarországi pénzintézetnél vezetett lakossági bankszámlára kell érkeznie.
  • Vezetékes telefon vagy előfizetéses mobiltelefon, illetve feltöltő kártyás mobiltelefon.
  • Legalább kéthavi aktív, lakossági bankszámla-múlt bármely magyarországi pénzintézetnél.
  • negatív KHR

Minden esetben keressünk olyan bankot, ahol igényeidnek és elvárásaidnak megfelelő terméket kapatsz!